DOBRODOŠLI NA KAMENDIN
STOČARSTVO / FARMA JUNADI / FARMA SVINJA

STOČARSTVO

Saznajte vise o stocarstvu

Primarna delatnost AD PD „Kamendin“ Sirig je stočarstvo, koje obuhvata tov svinja i tov junadi. U zaokruženom ciklusu proizvodnje svežeg mesa i prerađevina od mesa po vrhunskim standardima, stočarstvo predstavlja nezamenjivu kariku za dobijanje kvalitetnih sirovina.

 

Uzgoj stoke na AD PD „Kamendin“ Sirig obuhvata dve velike farme: farmu za tov svinja sa godišnjom proizvodnjom od 15.000 tovljenika i farmu junadi čiji je kapacitet uzgoja 1.600 grla godišnje.

FARMA JUNADI

Farma junadi na Kamendinu

Farma junadi obuhvata dve štale u kojima se uzgaja junad simentalske rase.

Dotovljavanje junadi vrši se u rasponu od 300 kg do 600 kg sa ostvarivanjem dnevnog prirasta od preko 1200 grama.

To se postiže zahvaljujući kvalitetnoj hrani proizvedenoj na površinama imanja Kamendin.

FARMA SVINJA

Farma svinja na Kamendinu

Farma svinja organizovana je u jednu zaokruženu tehnološku celinu, gde su na jednom mestu sve kategorije svinja, od krmača i nerastova, preko prasadi na sisi, prasadi u odgoju, tovnih svinja i priplodnih nazimica.

 

Genetika priplodnih svinja:

Prve bele svinje (Veliki Jorkšir) na teritoriji cele bivše SFRJ uvežene su iz Engleske, davne 1954.godine i to baš na Kamendinu. Tradicija oplemenjivanja, ukrštanja  i osvežavanja krvi, nastavljena je do današnjih dana, uvozom iz Engleske, Danske, Švedske, Nemačke, Austrije i Kanade. Danas farma ima 30 krmača rase Landras u nukleus zapatu, zatim 100 krmača rase Landras, za proizvodnju F1 generacije sa Velikim Jorkširom i 620 krmača F1 generacije (Veliki Jorkšir x Švedski Landras). F1 krmače osemenjavaju se semenom nerastova rase Durok.

 

Proces proizvodnje u okviru stočarstva na AD PD "Kamendin" Sirig organizovan je uz timski rad sa veterinarima iz veterinarske stanice DOO "Dinamika-Veterina" Sirig. Na farmama se koriste proverena, visokokvalitetna prirodna hranjiva iz sopstvene ratarske proizvodnje bez prisustva genetski modifikovanih hranjiva.

 

U procesu proizvodnje dobija se zdravo meso bez prisustva pesticida, hormona, antibiotika i bilo kakvih rezidua koje zadovoljava zahteve najizbirljivijih potrošača, a koje se dalje obrađuje u sopstvenoj fabrici za proizvodnju i preradu mesa-klanica "Kamendin", koja je sertifikovana po HACCP standardu sertifikacione kuće TÜV SÜD Management Service GmbH.

GALERIJA SLIKA

Nasa farma

KAMENDIN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Mi smo tamo gde ste i vi

NASLOVNA

O NAMA

RATARSTVO

KLANICA

PROIZVODI

KONTAKT

PRODAJNA MESTA

STOČARSTVO